Energielabel aanvragen

Vraag uw energielabel aan

Energielabels worden steeds belangrijker. Ze geven inzicht in hoe energiezuinig een huis of bedrijfspand is en in het energieverbruik. Naast dat het verplicht is een energielabel aan te vragen bij de verkoop, verhuur of oplevering van een woning, draagt het ook bij aan de waarde van het huis. Hoe energiezuiniger, hoe aantrekkelijker. Met ingang van 2024 heeft het energielabel ook invloed op het hypotheekbedrag.


Niet alleen voor woningen zijn energielabels belangrijk, ook voor bedrijven. Net als bij woningen, is het verplicht een energielabel aan te vragen bij verkoop, verhuur of oplevering. Daarnaast moeten grote kantoorgebouwen verplicht (minimaal) energielabel C hebben.

Energielabel woning


Een energielabel is verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur van een woning. Sinds 2021 mag het label alleen geregistreerd worden door een erkend energieadviseur. Wij werken volgens alle huidige normen.

  • Energielabel bedrijven

    Vraag een offerte aan

Energielabel bedrijf


Ook bij utiliteitsbouw is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur. Daarnaast is minimaal energielabel C verplicht bij grote kantoren. Wij bieden energielabels voor alle bedrijfspanden, van klein tot groot.


Werkgebied

RH Energieadvies is gevestigd in Helmond, dichtbij Eindhoven. Wij werken met name in Brabant en Limburg. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Veelgestelde vragen

  • Wat kost een energielabel?

    De prijs van een energielabel is afhankelijk van het type woning of de oppervlakte van het pand. De actuele prijzen voor woningen vindt u hier en de actuele prijzen voor bedrijven hier.

  • Wat is jullie werkgebied?

    Wij zijn gevestigd in Helmond en werken met name in Brabant en Limburg. Neem vooral contact met ons op voor de mogelijkheden.

  • Is een energielabel verplicht?

    Een energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van een woning of bedrijfspand.

    Er gelden enkele uitzonderingen. Hiervoor kijkt u op de website van de Rijksoverheid of neemt u contact met ons op.

  • Wat is het energielabel van mijn woning?

    Het energielabel van uw woning vindt u op MijnOverheid.nl, onder het kopje 'Wonen'. Voor eigenaren van bedrijfspanden verwijzen wij u naar EP-Online.nl. Uiteraard kunnen wij u hierbij helpen. 

  • Hoe komt een energielabel tot stand?

    Wij komen bij u langs op de dag en het tijdstip dat wij hebben afgesproken. De energieadviseur fotografeert, meet en controleert verschillende onderdelen van het huis. Denk aan vloeroppervlaktes, ramen, deuren, verwarming, ventilatie en beglazing. Alle kenmerken worden vervolgens opgenomen in een rapportage en berekend volgens de NTA8800 norm. Na de berekening volgt een energielabel.

  • Hoe lang is een energielabel geldig?

    Een energielabel is tien jaar geldig.

  • Wat gebeurt er als ik geen energielabel heb?

    Als er bij de verkoop, verhuur of oplevering van een woning of gebouw geen geldig energielabel is, riskeert u een boete. Dit geldt zowel voor woningeigenaren als voor bedrijven.

  • Hoe krijg ik een hoger energielabel?

    Dit kan door verschillende energiebesparende maatregelen te treffen. Wij kunnen voor u berekenen wat voor maatregelen zorgen voor een beter energielabel, inclusief de terugverdientijd. Kijk hiervoor op de pagina energieadvies.

Share by: